top of page

Reviews & pers

Benjamin Kumbruck uit Koersel werkt als freelance HR-manager en debuteert nu met een spannende thriller. 'Zwarte tranen' is het verhaal van Valentina die in de handen valt een sekteleider en volbloed psychopaat. Vanaf de eerste pagina voel je de spanning en weet je dat de 19-jarige Valentina een nachtmerrie te wachten staat. Je wordt in het verhaal gezogen waarbij Jacques, alias Dominus, als leider van een occult gezelschap een dominante rol speelt over seksslavinnen. Valentina, zijn toekomstige schoondochter en haar vriendin Claire worden meegenomen in zijn duistere wereld vol geweld, seks en machtsmisbruik. 
Benjamin debuteert onder de naam Von Kumbruck met deze ongemeen spannende thriller in de Vlaamse literaire wereld. Een debuut dat niet onopgemerkt zal voorbijgaan. Bij de lancering van het boek is ook een straffe trailer gemaakt die je meteen een goed beeld geeft over het verhaal.  
Tijd voor een gesprek met deze nieuwe misdaadauteur. 
"Ik wilde dit verhaal al langer schrijven. Op een bepaald moment heb ik er tijd voor vrijgemaakt en ben beginnen schrijven, schrijven en schrijven. Ik had al een paar scripts geschreven, gewoon voor mezelf. Het verhaal en vooral de eerste hoofdstukken zaten grotendeels in mijn hoofd. Het is pas als ik ben beginnen schrijven, dat er wat lijn in het verhaal kwam. Uiteindelijk werd het één geheel". 
Heb je iets met taal? 
"Ik heb in het verleden wat acteerwerk gedaan en voordracht gevolgd. Ik heb Nederlands altijd een heel mooie taal gevonden. Je kan heel leuke dingen doen met het Nederlands. Als je aan het schrijven bent, merk je hoe mooi onze taal is". 
Het is een verhaal +18. Dat staat uitdrukkelijk op de cover? 
"Er komen wel een paar harde psychologische scènes in voor. Het hoofdpersonage, een psychopaat, is dan ook geen doetje", lacht Benjamin. 
Het verhaal is heel filmisch geschreven. Droom je van een versie op het witte doek? 
"Dat zou uiteraard heel mooi zijn. Het is ook bewust geschreven dat het zich leent voor een film. Daarom hebben we ook die trailer gemaakt", zegt Benjamin. 
Is dit een eenmalig ei of smaakt het naar meer? 
"Het is niet gemakkelijk in de boekenwereld, dat weet ik maar al te goed. Maar ik ben al bezig aan een tweede boek. Dat zal 'Moord op Sardinië' zijn, opnieuw een thriller. En er komt ook een vervolg op 'Zwarte tranen'. Bedoeling is dat het een trilogie wordt", zegt Benjamin vol enthousiasme. 
Het boek kan je nu al bestellen via deze website. Vanaf 5 augustus is het boek ook te verkrijgen in de reguliere boekhandel.

Link:

https://www.internetgazet.be/beringen/zwarte-tranen-een-ongemeen-spannende-thriller.aspx

Het Laatste Nieuws:                      

 

Beringenaar schrijft met ‘Zwarte Tranen’ debuutroman: “Al aan vervolg bezig”

BERINGEN 

Benjamin Kumbruck heeft zopas zijn debuutroman gelanceerd. ‘Zwarte Tranen’ is een thriller die zich afspeelt in de jaren 80. “Het vervolg is voorzien voor eind 2021”, vertelt hij. 

‘Zwarte Tranen’ is een thriller die zich afspeelt ergens begin jaren tachtig. De hoofdpersonages Valentina en Claire zijn jonge vrouwen die in de fleur van hun leven zitten. Tot ze in handen vallen van Jacques, de vader van Valentina’s vriend Robert.

Jacques blijkt een volbloed psychopaat en de Dominus van het geheime genootschap Oculi Sextus. Hij sleurt Valentina, Claire en nog enkele andere personages mee in deze helse en duistere onderwereld.

“’Zwarte Tranen’ is nu online te koop via www.vonkumbruck.com en ligt vanaf eind volgende week ook in 2.500 boekhandels, in België en Nederland. Een vervolg op ‘Zwarte Tranen’ is voorzien voor eind 2021, maar eerst volgt ‘Moord op Sardinië’ nog.”

                        Link: 

https://www.hln.be/in-de-buurt/beringen/beringenaar-schrijft-met-zwarte-tranen-debuutroman-al-aan-vervolg-bezig~af4f04b3/?fbclid=IwAR0XremJ3c18OqWYTJMTgFaGR6xBJ8hBAmIOxrwimef-uh3Gp9Ad3Wkg22U

Radio Benelux:

Line Magazine

“I'm a review. Click to edit me and add text that says something nice about you and your work. Share a bit of critical acclaim and spur some excitement for your latest project.”

James Belle | Author

“I'm a review. Click to edit me and add text that says something nice about you and your work. Share a bit of critical acclaim and spur some excitement for your latest project.”Read More

The Boston Independent
Review of books

“I'm a review. Click to edit me and add text that says something nice about you and your work. Share a bit of critical acclaim and spur some excitement for your latest project.”

Authors for Authors

bottom of page